Ultimul samurai

 • Film + Ultimul samurai la Film +

  Ultimul samurai

  Ultimul samurai » Joi, 30 septembrie 2021, 14:10

  (The Last Samurai) 154 minute, color titrat engleza film istoric de aventuri

  actori Ultimul samurai :
  compozitor Ultimul samurai : Hans Zimmer
  costume Ultimul samurai : Ngila Dickson
  monteur Ultimul samurai : Steven Rosenblum
  operator Ultimul samurai : John Toll
  director de imagine Ultimul samurai : Lilly Kilvert
  producator Ultimul samurai : Edward Zwick Marshall Herskovitz
  scenarist Ultimul samurai : John Logan
  scenograf Ultimul samurai : Gretchen Rau

  Veteranul de război Căpitanul Woodrow Algren este angajat de Împăratul Japoniei pentru a eradica ultimii samurai din țară. Dar acesta este capturat de samurai și astfel descoperă traditiile lor si codul onoarei.

  Capitanul Algren (Tom Cruise) a participat activ la decimarea indienilor. Haituit de imaginile uciderii femeilor si copiilor nevinovati, isi pune talentul in slujba firmei Winchester. Dar nici prezentarea armelor nu-i aduce satisfactie. Din ce in ce mai des se lasa imbibat in alcool. Si, intr-o zi, apare sansa de a pleca in Japonia pentru a instrui soldatii "salbatici", pentru care se pregateste o invazie a armelor de fabricatie americana.

  Aici afla de rebelul Katsumoto, dusmanul impotriva caruia trebuie sa lupte. Chiar daca riposteaza cu disperare, Algren este prins si luat prizonier de japonezi. Sus, intr-un sat linistit de munte, capitanul american va cunoaste viata simpla, ordonata si ritualica a samurailor. El este adapostit tocmai in casa femeii careia i-a omorat barbatul si, in ciuda barierelor lingvistice si de civilizatie, a celor de onoare si obedienta fata de traditie, cei doi se indragostesc unul de altul. Constient ca numai alaturi de acest splendid samurai Katsumoto viata poate capata sens si profunzime, Algren participa la batalia pe viata si pe moarte impotriva americanilor si a coruptului general Omura.

  Liric si cu miros de epopee, pe muzica mi-nu-na-ta a lui Hans Zimmer, filmul aduce un eroic Tom Cruise in prim plan, dar si, in mod cu totul exceptional, o civilizatie mitica si chipuri asiatice de o mare, mare frumusete. Ken Watanabe si poate in mai mare masura Hirozuki Sanada merita oricand un Oscar pentru rol secundar.

  Un film american plasat pe taram nipon, cu o mega-vedeta ce s-a antrenat indelung, inconjurata de actori faimosi in Asia. Un subiect despre coruptie si onoare. O poveste de dragoste. O ciocnire a civilizatiilor. Muzica de mare expresivitate, ca si imaginile indelung cautate. Toate acestea si inca multe altele pentru care merita sa vedeti filmul.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Ultimul samurai
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail