Ultimul mohican

 • Filmbox Plus Ultimul mohican la Filmbox Plus

  Ultimul mohican

  Ultimul mohican » Azi, 28 martie 2020, 20:10

  (The Last of the Mohicans) 112 minute, color titrat engleza film de aventuri

  În această producție din 1992, câștigătoare a premiului Oscar, Daniel Day–Lewis (indianul Hawkeye) și Madeleine Stowe (englezoaica) se îndrăgostesc pe fondul Războiului Indiano-Francez din 1936.

  Ecranizarea romanului de James Fenimore Cooper.

  Plasata in anul 1750, in timpul razboiului dintre francezi, britanici si indienii americani, actiunea se concentreaza asupra lui Hawkeye (Daniel Day-Lewis), un european adoptat si crescut de Chingachgook (Russell Means), un indian din tribul Mohicanilor.

  Hawkeye, impreuna cu prietenii sai, se alatura unui grup de britanici, recent sositi in colonie, pe care Hawkeye i-a salvat din mainile indienilor huroni. Din grup face parte si Cora Munro (Madeleine Stowe) si sora mai mica a acesteia, Alice (Jodhi May).
  Cei trei mohicani accepta sa escorteze micul grup pana la fortul britanic William Henry, care se afla sub asediul francezilor aliati cu indienii huroni.

  In cele din urma, fortul este cucerit de francezi, iar Colonelul Munro accepta sa se predea francezilor, cu conditia ca oamenii sai sa se poata intoarce nevatamati la casele lor. Din pacate, intelegerea dintre britanici si francezi este incalcata de Magua (Wes Studi), razboinicul huron care planuieste sa masacreze atat armata britanica, cat si civilii care parasesc fortul.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Ultimul mohican
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail