Triunghiul mortii

 • Tvr 1 Triunghiul mortii la Tvr 1

  Triunghiul mortii

  Triunghiul mortii » Joi, 02 decembrie 2021, 02:00

  (Triunghiul mortii) color titrat romana film de drama

  Filmul reconstituie luptele purtate de armata română împotriva ocupanților germani în primul război mondial în localitațile Marasti, Mărășești si Oituz.

  Realizat cu un buget impresionant pentru o productie romaneasca, "Triunghiul mortii" reconstituie dramaticele momente de la Marasesti, Marasti si Oituz din anul 1918. Pe langa impresionantele scene de lupta, filmul capata consistenta in primul rand datorita a doua personaje: maresalul Averescu (Sergiu Nicolaescu) si Ecaterina Teodoroiu (Ilinca Goia).
  Departe de a se rezuma la istoricele zile din 1918, "Triunghiul mortii" surprinde in intregime contextul social si politic al acelor vremuri. Secventele care prezinta realitatile dinaintea razboiului culmineaza, datorita succesiunii reusite a planurilor narative, cu faptele de vitejie ale Armatei Romane. Filmul dezvaluie si culisele politice si militare ale Romaniei acelor timpuri, fara sa se fereasca de la mici abateri de la adevarul istoric.

  "Razboiul pune fata in fata energii umane nemasurate, grupari militare cu scopuri opuse si inzestrare diferita. Tanara ostire romana, condusa de generali ca Averescu, Prezan, Cristescu, Grigorescu si alti ofiteri romani (precum mr. Antonescu) are in fata vestita armata germana, condusa de Hindemburg, Makensen, Falkenheym, Kleiss, cpt. Rommel. La ei se refugiaza col. Sturza, convins, ca si politicianul progerman Petre Carp, de victoria finala a armatei germane. Tradarea lui, ca si aceea a lt.col. Crainiceanu, nu va fi iertata nici de regele Ferdinand, fauritorul Romaniei Mari si nici de comandatul lui direct, intransingentul general Averescu. Sturza scapa cu fuga, dar Crainiceanu va fi dus in fata plutonului de executie, platind astfel cu viata tradarea de patrie." - Sergiu Nicolaescu

  Citeste descrierea pe scurt pentru Triunghiul mortii
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Daca ti-a placut Triunghiul mortii atunci iti recomandam:

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail