The International: Puterea banului

Nota IMDB6.6/10

 • Pro Tv The International: Puterea banului la Pro Tv

  The International: Puterea banului

  The International: Puterea banului » Azi, 28 martie 2020, 02:00

  (The International) 118 minute, color engleza film de actiune

  actori The International: Puterea banului :
  compozitor The International: Puterea banului : Reinhold Heil Johnny Klimek Tom Tykwer
  monteur The International: Puterea banului : Mathilde Bonnefoy
  producator executiv The International: Puterea banului : Lloyd Phillips
  operator The International: Puterea banului : Frank Griebe
  producator The International: Puterea banului : Charles Roven Richard Suckle
  scenarist The International: Puterea banului : Eric Singer

  Luis Salinger, agent al Interpolului, este hotarat sa aduca in fata justitiei una dintre cele mai puternice banci ale lumii. Ajutat de procuroarea Eleanor Whitman, Salinger ajunge sa descopere zeci de activitati ilegale ale bancii.

  Agentul Interpol Louis Salinger (Clive Owen) si procurorul adjunct din Manhattan, Eleanor Whitman (Naomi Watts) se lupta sa aduca in fata justitiei pe una dintre cele mai puternice banci ale lumii. Descoperind mii de activitati ilegale, Salinger si Whitman urmeaza calea banilor, de la Berlin la Milano, si pana la New York sau Istanbul. Aflandu-se intr-o investigatie cu miza mare pe toata intinderea globului, tenacitatea lor nezdruncinata le pune viata in pericol pentru ca tintele lor nu se dau inlaturi de la nimic - nici chiar de la crima - pentru a continua sa finanteze terorismul si razboiul. In regia lui Tom Tykwer (Run Lola Run), dupa un scenariu original scris de Eric Warren Singer, Puterea banului a fost turnat in Germania si in toata Europa.

  Filmarile din Guggenheim au fost realizate pe o scena de langa studiourile Babelsberg, unde a fost construita, cu destul efort, o replica a interioarelor faimosului muzeu new-yorkez, proiectat de Frank Lloyd Wright. O saptamana de filmari exterioare la Istanbul a inceput programul de productie pentru finalul filmului; o zi la Lyon a permis filmarea lui Louis Salinger la sediul real al Interpol; trei saptamani de filmari ale unor secvente exterioare la Milano i-au prezentat pe Salinger si Whitman in respectivul oras, cand se aflau in toiul investigatiilor lor. Ultima saptamana de filmari s-a desfalurat la New York, unde realizatorii au preferat sa arate partea mai indrazneata a orasului, prin contrast cu Berlinul.


  Daca povestea pare rupta din titlurile ziarelor, spune regizorul Tom Tykwer, este pentru ca presa este cea care a demonstrat ca bancile ne controleaza viata. "Dezastrul in care ne aflam acum a inceput cand bancile i-au pacalit pe oameni incurajandu-i sa traiasca peste posibilitatile lor materiale," afirma el. "Decizia bancilor are efecte extinse - casele in care locuim sunt in pericol, slujbele noastre sunt in pericol, pana la urma, este periclitat chiar standardul nostru de viata.

  Citeste descrierea pe scurt pentru The International: Puterea banului

Trailere The International: Puterea banului

« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail