Papillon

 • Film + Papillon la Film +

  Papillon

  Papillon » Miercuri, 23 decembrie 2020, 02:15

  150 minute, color titrat engleza drama biografica

  Memorabila aventură este centrată în jurul lui Papillon, un hoț de rând, condamnat pentru o crimă pe care nu a săvârșit-o la închisoare pe viață în teribilul penitenciar de pe Insula Diavolului.

  Bazat pe povestea adevarata a lui Henri Charriere, un hot cunoscut sub numele de Papillon, filmul urmareste cea mai spectaculoasa evadare care a avut loc vreodata. Dupa ce a fost condamnat la inchisoare pe viata intr-unul dintre cele mai dure penitenciare din America de Sud pentru o crima pe care n-a comis-o, Papillon a avut un singur scop: evadarea. Mai multe incercari nereusite atrag izolarea hotului intr-o inchisoare situata in mijlocul oceanului.
  Insa dorinta de libertate este uneori mai puternica decat cele mai drastice masuri de siguranta.


  Alaturi de "Luke Mana Rece", filmul acesta vorbeste cu tarie despre dorinta de libertate si imposibilitatea de a infrange spiritul unui om puternic. Steve McQueen face aici un rol magistral, unul dintre cele mai bune ale sale, egalate poate doar de cele din Bullitt sau The Thomas Crown Affair.
  Insa savoarea peliculei este data de Dustin Hoffman, in ingrata postura a prietenului descurcaret si cu fizic umil. Scena cu Papi indepartandu-se de insula diabolica pe un sac de nuci de cocos sub privirea perplexa a lui Dega este una antologica.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Papillon
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail