Musatinii

 • Tvr International Musatinii la Tvr International

  Musatinii

  Musatinii » Vineri, 28 septembrie 2018, 12:55

  Recomanda Musatinii

  Serial TV adaptare dupa trilogia lui Barbu Stefanescu Delavrancea "Apus de soare", "Viforul", "Luceafarul".Primul serial de televiziune realizat in Romania.

  Serial in 13 episoade realizat special pentru teatru de televiziune, ecranizare dupa trilogia istorica a lui Barbu Stefanescu Delavrancea, in intregime in platou, cu o numeroasa echipa de interpreti, de catre energica si talentata regizoare Sorana Coroama-Stanca, autoare si a scenariului.

  Evocarea in stil modern a unui timp istoric exemplar din istoria tarii, cand pe tronul Moldovei au suit voievozi din familia Musatinilor, Stefan cel Mare, Stefanita, Petru Rares.

  Primul episod s-a difuzat in premiera la 7 februarie 1972. Se numea "Cantecul fetelor". Un reflex de seninatate si fericire pentru o domnie luminoasa. Ras cristalin si vesel de viata. Vegheat cu un suras sfant de voievodul imbatranit, sprijinit de bratul duios si ingrijorat al doamnei sale, Maria.

  Sorana Coroama-Stanca l-a ales pe Teofil Valcu, un actor de viguroasa forta al Teatrului National din Iasi, cu prestanta eroica si glas de otel, exersat in plasmuiri statuare din portretele lui Galilei si Petru Rares anterioare. A fost emotionat Teofil Valcu de mantia grea a voievodului? Fireste, dar cu o exceptionala indarjire si concentrare artistica a purtat-o demn, neincovoiat, cu stralucirea astrului care insufleteste marile avanturi si sugubeata clipire din ochi care invaluie nevinovate greseli omenesti. I s-a spus, de atunci, "Maria Ta". Si Teofil Valcu si-a meritat renumele.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Musatinii
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Comentarii la Musatinii

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail