Mostenirea clandestina

 • Tvr 1 Mostenirea clandestina la Tvr 1 - difuzare maine, 19 iulie

  Mostenirea clandestina

  Mostenirea clandestina » Maine, 19 iulie 2019, 02:00

  50 minute, romana docu-drama

  Recomanda Mostenirea clandestina

  * Documentar. Episodul 3Realizator Monica Ghiurco

  "Mostenirea clandestina" aduce in prim-plan confruntarea de pe frontul clandestin din perioada Razboiului Rece si nu numai, devoaland publicului - in premiera si in exclusivitate - elemente de natura sa bulverseze perceptia oficiala asupra ultimelor decenii.

  Filmul este un proiect-fluviu care are ca punct de plecare munca de cercetare a profesorului american Larry L. Watts asupra arhivelor serviciilor secrete est-europene si occidentale (CIA, STASI, AVO, KGB, Directia Securitatii Statului). Opiniile acestuia sunt completate, confirmate sau contestate de o serie de personalitati autohtone: academicieni, istorici, diplomati de cariera, sociologi, dar si ofiteri de informatii, fosti detinuti politici si alti martori ai evenimentelor din ultimul secol.

  Filmul propune o analiza neconventionala asupra perioadei comuniste din Romania (sub dictaturile lui Gheorghe Gheorghiu-Dej si Nicolae Ceausescu) prin prisma echilibrelor de putere la nivel mondial: Romania intre SUA, China si URSS, acompaniata de tovarasii din blocul sovietic sau, dimpotriva, concurata acerb, in postura de ?tinta? a unor strategii secrete, concepute si realizate atat pe linia spionajului de factura cominternista, cat si pe cea a colaborarii militare si de informatii in cadrul aliantei Pactului de la Varsovia.

  Este un documentar despre dizidenta si dezinformare, ce valorifica imagini de arhiva rare si scoate la lumina adevaruri incendiare despre spioni, defectori, agenti dubli, operatiuni secrete si figuri controversate: Caraman, Pacepa, Bodnaras, Carlos Sacalul.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Mostenirea clandestina
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Comentarii la Mostenirea clandestina

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail

Program tv pe categorii

Programe TV manele

Programe TV romanesti

Programe TV documentare

Programe TV filme

Programe TV straine

Programe TV stiri

Programe TV muzica

Programe TV sport

Programe TV adulti

Programe TV pentru copii