Mihai Viteazul

Nota IMDB8.2/10

 • Tvr International Mihai Viteazul la Tvr International

  Mihai Viteazul

  Mihai Viteazul » Joi, 02 decembrie 2021, 04:00

  107 minute, color titrat romana film istoric

  actori Mihai Viteazul :
  costume Mihai Viteazul : Hortensia Georgescu
  muzica Mihai Viteazul : Tiberiu Olah
  operator Mihai Viteazul : Mircea George Cornea
  director de imagine Mihai Viteazul : Nicolae Teodoru
  scenarist Mihai Viteazul : Titus Popovici

  Film istoric în două părţi: 1. "Călugăreni"; 2. "Unirea". Filmul evocă principalele momente ale domniei lui Mihai Viteazul.

  Filmul releva personalitatea domnitorului Mihai, aptitudinile sale deosebite de conducator de osti, perseverenta nobila de a lupta pentru idealul Unirii. Se recompune situatia sfarsitului celui de al XVI-lea secol in Europa Centrala, perioada in care Imperiul Otoman devenise o forta si ameninta autonomia statelor din aceasta parte a continentului, precum si eforturile supraomenesti ale lui Voievodului Mihai de a-si gasi aliati credinciosi cu ajutorul carora sa-i infranga pe turci.

  Evocarea istorica este impartita in doua parti, fiecare dezvoltand o tema data de insert - "Calugareni", cu faimoasa batalie din care Voda iese victorios asupra armatelor otomane si "Unirea", in care se desavarseste visul princepelui de a uni cele trei tari romanesti, unire a carei stabilitate si durabilitate este periclitata de omorarea domnitorului.

  Operatorul George Cornea obtine Premiul de Excelenta UNIATEC la Festivalul International al Filmului de la Moscova 1970 si Premiul de imagine al Asociatiei Cineastilor din Romania 1971.

  Filmul ramane in istoria filmului romanesc nu numai ca epopee nationala, ci si datorita sarmului tragic cu care -si investeste rolul regretatul actor de calibru, Amza Pellea, alaturi de o invaluitoare frumusete a muzicii si costumelor de epoca.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Mihai Viteazul
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail