Masurand lumea

 • Tvr 2 Masurand lumea la Tvr 2

  Masurand lumea

  Masurand lumea » Sambata, 13 ianuarie 2018, 03:00

  (Die Vermessung der Welt) color germana drama

  Dubla biografie a matematicianului Gauss si a naturalistului Humboldt.

  Doi oameni de stiinta pornesc la inceputul secolului XIX sa descopere lumea. Metodele lor sunt diferite: naturalistul Humboldt calatoreste in tari indepartate ca sa masoare planeta, iar matematicianul Gauss sta acasa ca s-o calculeze.

  Doua dintre cele mai mari minti ale secolului XIX, matematicianul Carl Friederich Gauss si savantul Alexander von Humboldt, se dedica studierii, masurarii si intelegerii lumii in care traiesc. Acest film uluitor din punct de vedere vizual este o re-imaginare ludica a vietilor acestor genii.

  Humboldt, un om cu o pasiune pentru exploare, e complet diferit de Gauss, un savant care vede lumea prin cifre si teorii matematice. Humboldt calatoreste pe glob incercand sa inteleaga culturi diferite si sa aplice gandirea stiintifica, moderna, in regiuni necunoscute. Desi ramane in acelasi loc mai toata viata lui, calatoria interioara a lui Gauss se dovedeste la fel de bogata si de uimitoare ca aventurile lui Humboldt in regiuni exotice. Adevarul si fictiunea se amesteca, de cele mai multe ori cu un efect amuzant, pentru a ne arata descoperirile a doi oameni diferiti care cauta acelasi raspuns.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Masurand lumea
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail