Liceenii

Nota IMDB7.8/10

 • Prima Tv Liceenii la Prima Tv

  Liceenii

  Liceenii » Azi, 18 iulie 2019, 15:05

  color titrat romana comedie

  Recomanda Liceenii

  actori Liceenii :
  regizor Liceenii : Nicolae Corjos
  scenarist Liceenii : Nicolae Sovu

  Mihai (Ștefan Bănică Jr.) este un provincial ajuns la un liceu din București, unde pasiunea sa pentru filosofie și matematică va fi eclipsată de iubire, iar Dana (Oana Sârbu) e o împătimită a șahului.

  Un film care a facut furori la vremea lui printre tinerii din Romania, "Liceenii" este povestea de dragoste a doi "boboci" care se indragostesc nebuneste.
  Mihai (Stefan Banica Jr.) este un provincial ajuns la un liceu din Bucuresti unde pasiunea sa pentru filosofie si matematica va fi eclipsata de cea pentru Dana (Oana Sarbu). Dar idila lor, plina de naturalete, va trece prin multe incercari.
  Ion Caramitru si Tamara Buciuceanu izbutesc doua roluri memorabile, interpretandu-i pe idealistul profesor de filosofie Socrate, respectiv pe severa, dar simpatica profesoara de matematica Isoscel.

  "Avem nevoie de astfel de filme, mare nevoie, iar faptul ca salile cinematografice sunt arhipline la acest nou film cu, despre si pentru tineri este mai mult decat reconfortant, reflecta o stare de fapt si o stare de spirit: liceenii doresc sa se reintalneasca pe ecran cu ei insisi, sa se confrunte, sa dialogheze, sa se verifice, sa-si regaseasca propriile bucurii si intrebari, propriile nelinisti si sperante. Cat despre autorii filmului, ei au dovedit inca o data, prin Liceenii, ca sunt buni cunoscatori ai mediului investigat, ca le sunt familiare particularitatile de gand si de simtire ale tinerei generatii." - Calin Caliman - 1987 (Contemporanul)

  Citeste descrierea pe scurt pentru Liceenii
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Comentarii la Liceenii

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail