La hotarul dintre viata si moarte

 • Pro Cinema La hotarul dintre viata si moarte la Pro Cinema

  La hotarul dintre viata si moarte

  La hotarul dintre viata si moarte » Vineri, 23 septembrie 2016, 22:30

  (The Thin Red Line) 170 minute, color titrat engleza drama de razboi

  Recomanda La hotarul dintre viata si moarte

  The Thin Red Line este povestea unui grup de soldaţi dintr-o companie de infanterie a armatei americane, care luptă în crancena bătălie de la Guadalcanal, în Al Doilea Război Mondial.

  Inspirat de romanul cu acelasi nume al lui James Jones, filmul este povestea unui grup de soldati dintr-o companie de infanterie a armatei americane, care lupta in crancena batalie de la Guadalcanal, in al doilea razboi mondial. Insa luptele sunt doar un pretext, filmul urmarind mai atent schimbarile, suferintele si descoperirile de sine pe care le incearca oamenii in situatii dificile. Ajunsi in mica insula din Pacific pentru a inlocui soldatii din Infanteria Marina, cei din compania C vor avea parte de o experienta greu de uitat. De la debarcarea fara incidente, pana la plecarea de pe insula a supravietuitorilor, drumul lung al luptelor inversunate, udat din belsug cu sange.

  The Thin Red Line a reprezentat intoarcerea pe scaunul de regizor, dupa o lunga perioada de timp, a lui Terry Malick. La acea data, Malick avea doar doua filme la activ - ce-i drept, intrate in istoria cinema-ului - Badlands si Days of Heaven, pentru care a primit in 1978 premiile pentru regie la Festivalul de la Cannes si din partea asociatiilor criticilor din New York si din SUA. Filmul de fata, cu multe nominalizari si premii internationale (Ursul de Aur la Berlin 1999 si, din pacate, numai nominalizari Oscar pentru muzica originala, film, sunet, scenariu adaptat, imagine, regizor, montaj) va ramane in istoria filmului de razboi dar si universal ca cel mai atipic si poetic film de front, plus un final memento mori tragic si cu atat mai mult expresiv din punct de vedere plastic.

  Citeste descrierea pe scurt pentru La hotarul dintre viata si moarte
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Comentarii la La hotarul dintre viata si moarte

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail