Fratii Jderi

Nota IMDB7.1/10

 • Prima Tv Fratii Jderi la Prima Tv

  Fratii Jderi

  Fratii Jderi » Duminica, 01 iulie 2018, 00:00

  (Fratii Jderi) 105 minute, color titrat romana aventura

  Recomanda Fratii Jderi

  actori Fratii Jderi :
  compozitor Fratii Jderi : Theodor Grigoriu
  costume Fratii Jderi : Horia Popescu
  monteur Fratii Jderi : Yolanda Mintulescu
  regizor Fratii Jderi : Mircea Dragan
  operator Fratii Jderi : Mircea Mladin
  director de imagine Fratii Jderi : Constantin Simionescu
  scenarist Fratii Jderi : Constantin Mitru

  Ionut (Sebastian Papaiani) este fiul cel mic al comisului Jder (Geo Barton), om de incredere al lui Stefan cel Mare (Gheorghe Cozorici). El se indragosteste de Nasta (Valeria Marian), fiica unui boier.

  Ecranizarea lui Mihail Sadoveanu, una din acele recitiri ale literaturii epice de larga respiratie istorica, urmareste familia bine ascultatorilor de pe langa voda Stefan cel Mare. Fratii se implica trup si suflet in misiunile ce le primesc de la domnitor si se fac luntre si punte pentru a le indeplini, intotdeauna fara compromisuri. La acestea se adauga batalii de proportii, tradari si povesti de iubire.

  Ionut, mezinul comisului Jder - un om de incredere al lui Stefan cel Mare -, se indragosteste de Nasta, o fata de boier la iubirea careia aspira si Alexandrel, fiul domnitorului. Impartasindu-i sentimentele, Nasta declanseaza in Ionut energii nebanuite, care-l determina sa se comporte vitejeste in numeroase imprejurari.

  "Mircea Dragan aduce chiar un element inedit: ne propune - pe firul literei sadoveniene - figura unui voievod, Stefan cel Mare, si in ipostaze familiare, anecdotice, cotidiene, adica un Stefan descalecat de pe propria lui statuie (dincolo, bineinteles, de momentele oratorice, in care portretul redevine legendar si usor litografiat)." - Florian Potra - 1974 (Luceafarul)

  Citeste descrierea pe scurt pentru Fratii Jderi

Comentarii la Fratii Jderi

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail