Europa mea

 • Tvr 1 Europa mea la Tvr 1

  Europa mea

  Europa mea » Azi, 19 iunie 2021, 03:40

  25 minute, color romana emisiune informativa

  Volubil, ironic, sceptic. Aşa e Gabriel Giurgiu în realitate şi tot aşa îl putem vedea pe TVR 1 în magazinul de reportaje pe teme europene reunite în emisiunea “Europa mea” - singura de acest gen din România, de altfel -, o emisiune în care subiectele grave, adesea complicate legate de UE sunt deslușite și înfățişate publicului "cu cât mai mult umor posibil”, după cum explică realizatorul emisiunii. Limbajul birocratic, complicat, intimidant al UE e decriptat de echipa "Europa mea"; rezultatul e că la public ajunge, săptămânal, o versiune reconfortantă, filtrată - deja tradusă în reportaje vii, atent documentate -, a impactului pe care normele, directivele și legile europene îl au asupra noastră. "Europa mea" e o emisiune care-şi propune, înainte de toate, să ne aducă înapoi cu picioarele pe pământ: instituţiile europene şi „toţi acei domni” care propun legile, directivele şi normele noastre, ale tuturor, "nu sunt Raiul pe pământ, îngerii binevoitori care ne dictează cum să facem să fie bine”, aşa cum încă avem aerul să credem. Şi nici nu au vreo dorință specială să ne ducă pe drumul către bunăstarea absolută: Uniunea în care am intrat în la 1 ianuarie 2007, după mai bine de un deceniu de eforturi, chiar nu e soluția tuturor problemelor noastre.

  Atunci cand euro-entuziasmul romanilor capata dimensiunile unui balon care sta sa plesneasca, Gabriel Giurgiu isi propune sa-l sparga.

  "Europa mea" este o emisiune care-si propune, inainte de toate, sa ne aduca inapoi cu picioarele pe pamant: institutiile europene si "toti acei domni" care propun legile, directivele si normele noastre, ale tuturor, "nu sunt Raiul pe pamant, ingerii binevoitori care ne dicteaza cum sa facem sa fie bine", asa cum inca avem aerul sa credem. Si nici nu au vreo dorinta speciala sa ne duca pe drumul catre bunastarea absoluta: Uniunea in care am intrat in la 1 ianuarie 2007, dupa mai bine de un deceniu de eforturi, chiar nu e solutia tuturor problemelor noastre.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Europa mea
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail