Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului

 • Hbo Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului la Hbo

  Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului

  Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului » Vineri, 29 mai 2020, 16:35

  (The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn) 96 minute, color engleza film de animatie

  Filmul prezintă aventurile comicului personaj al benzilor desenate belgiene. TinTin va trece prin peripeţii de neuitat alături de câinele său credincios, Snowy.

  Din clipa in care Tintin devine posesorul unei machete de vapor care ascunde un secret bine pastrat de secole, Ivan Ivanovitch Sakharine - un individ ticalos si diabolic - porneste pe urmele lui. Sakharine este convins ca Tintin a furat nepretuita comoara a unui pirat pe nume Red Rackham.

  Cu ajutorul lui Snowy, al istetului dar impulsivului Capitan Haddock si al detectivilor Thompson si Thomson, Tintin strabate jumatate de mapamond, intr-o cursa nebuneasca, in cautarea Licornului, epava unui vapor care ascunde o comoara, dar si un vechi blestem.

  Personajul de benzi desenate Tintin este celebru pe tot mapamondul. Tanarul si intreprinzatorul reporter cu coafura nostima si curajul de de actiona corect in orice situatie a devenit un erou pentru cititori si o sursa de inspiratie pentru artisti. Seria de benzi desenate create de Georges Remi sub pseudonimul Herge a traversat culturi diverse, multiple generatii si chiar granite pe timp de razboi. Un fenomen de masa de mare amploare, ele au fost traduse in peste 100 de limbi si s-au vandut in 250 de milioane de exemplare pana in prezent.

  In ciuda faptului ca Tintin a strabatut lumea-n lung si-n lat - din Peru si Tibet pana pe Luna - ramasese un loc in care nu se aventurase niciodata: marele ecran din zilele noastre. Filmul lui Steven Spielberg si Peter Jackson schimba aceasta stare de lucruri. Cei doi realizatori se afla la prima colaborare, amandoi fiind atrasi de proiect datorita pasiunii comune pentru captivantele povestiri ale lui Herge. In plus, niciunul dintre ei n-a putut rezista tentatiei de a combina umorul si originalitatea desenelor lui cu ultimele cuceriri tehnice din domeniul productiei cinematografice.

  Pentru a prezenta spectatorilor o imagine cat mai ampla a aventurilor lui Tintin, realizatorii au decis sa combine trei dintre benzile desenate: "The Crab with the Golden Claws", "The Secret of the Unicorn" si "Red Rackham's Treasure".

  Citeste descrierea pe scurt pentru Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail