Atunci i-am condamnat pe toti la moarte

 • Prima Tv Atunci i-am condamnat pe toti la moarte la Prima Tv

  Atunci i-am condamnat pe toti la moarte

  Atunci i-am condamnat pe toti la moarte » Duminica, 05 iulie 2020, 14:00

  (Atunci i-am condamnat pe toti la moarte) color titrat romana drama de razboi

  actori Atunci i-am condamnat pe toti la moarte :
  costume Atunci i-am condamnat pe toti la moarte : Hortensia Georgescu
  operator Atunci i-am condamnat pe toti la moarte : Alexandru David
  scenarist Atunci i-am condamnat pe toti la moarte : Titus Popovici
  scenograf Atunci i-am condamnat pe toti la moarte : Marcel Bogos

  Ipu (Amza Pellea), nebunul satului, traieste ultimele zile ale ocupatiei germane. El e apropiat de un baiat. Dupa ce un militar neamt e ucis, localnicii sunt amenintati cu executia daca nu-l predau pe vinovat. Ipu accepta sa-si asume crima.

  Ecranizare dupa nuvela "Moartea lui Ipu" de Titus Popovici.

  Intr-un sat din Transilvania, un baietel orfan, traumatizat de razboi si de moartea fratelui sau, traieste retras, intr-o realitate a lui. Singurul care-l intelege si-i impartaseste jocurile ciudate este Ipu, considerat nebunul satului. Un ofiter german este ucis cu securea pe camp. Comandantul garnizoanei anunta ca, daca faptasul nu va fi predat pana in zori, toti intelectualii satului vor fi impuscati. Inspaimantati, acestia il invita pe Ipu la o cina bogata si-l conving sa marturiseasca faptul ca el ar fi ucigasul. Deznodamantul ii va produce copilului o noua suferinta morala.

  Considerat de multi critici cel mai bun film al lui Sergiu Nicolaescu, acesta a fost premiat de ACIN pentru interpretarea lui Gheorghe Dinica si pentru coloana sonora a lui Anusavan Salamanian. Recent, Bogdan Dreyer a semnat un remake al acestui film, in care rolul lui Amza Pellea a fost preluat de Gerard Depardieu.

  "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte, a constituit de fapt, doar un punct de plecare in elaborarea scenariului dupa nuvela mai sus amintita. Este un film de tinuta artistica superioara, care izbuteste sa patrunda dincolo de crusta faptelor, in universul psihologic al unei mici colectivitati, aflate la rascruce de timp si de istorie. Amza Pellea face un rol de compozitie de o factura aparte fata de ceilalti interpreti, dezvaluind prin personalitatea sa caracterul abject al lasitatii colective." - Calin Caliman - 1972 (Cinema).

  Citeste descrierea pe scurt pentru Atunci i-am condamnat pe toti la moarte
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail