Anna si regele

 • Hbo Anna si regele la Hbo

  Anna si regele

  Anna si regele » Luni, 20 august 2018, 01:30

  (Anna and the King) 148 minute, color titrat engleza film romantic de aventura

  Recomanda Anna si regele

  Cand profesoara englezoaica Anna Leonowens ajunge in tinutul exotic al Siamului sa le predea copiilor regelui Mongkut, obiceiurile ei vestice intra in contradictie puternica cu cele orientale.

  Remake al filmului omonim din1956, avandu-i pe Deborah Kerr si Yul Brzner in rolurile principale, filmul actual readuce in atentia spectatorilor o cuceritoare poveste de dragoste ancorata in exoticele tinuturi asiatice.

  Inspirata de adevarata aventura a vaduvei Anna Leonowens, care, in 1860 pleaca din Anglia spre Asia, impreuna cu fiul sau, pentru a se ocupa de educatia numerosilor copii ai regelui Siamului.

  Recenta productie a studiourilor Fox reface, gradat, in cele mai mici detalii, meandrele deosebitei relatii ce se stabileste intre rege si profesoara. Dragostea pentru Anna - o europeana inteligenta, educata, cultivata si frumoasa il va transforma pe regele Siamului dintr-un reprezentant pacifist al traditionalismului asiatic intr- un monarh luminat, ce va face din regatul sau o adeverata insula a progresului. Scenele contin o senzualitate discreta; in fiecare secventa personajele par sa spuna doua replici caci, cea rostita acopera discret replica inimii. Imaginile scaldate de o revarsare subtila de frumusete orientala dau filmului un aer baroc. Filmul e in special, dupa cum consemneaza regizorul Tennant, povestea unei femei care a schimbat inima unui barbat, caci dintr- un monarh cu nenumarate sotii, Monkut a devenit omul unei singure iubiri!

  Citeste descrierea pe scurt pentru Anna si regele
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Comentarii la Anna si regele

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail