Amelia

 • Hbo Comedy Amelia la Hbo Comedy

  Amelia

  Amelia » Miercuri, 22 august 2018, 04:05

  111 minute, color engleza drama biografica

  Recomanda Amelia

  actori Amelia :
  compozitor Amelia : Gabriel Yared
  monteur Amelia : Allyson C. Johnson Lee Percy
  regizor Amelia : Mira Nair
  operator Amelia : Stuart Dryburgh
  producator Amelia : Lydia Dean Pilcher Kevin Hyman Ted Waitt
  scenarist Amelia : Anna Hamilton Phelan Ronald Bass

  Filmul povesteste viata aviatoarei disparute in 1937 in Pacific la varsta de 40 de ani, dupa ce fusese prima femeie care a traversat singura Atlanticul cu avionul cinci ani mai devreme.

  Hilary Swank si Richard Gere fac echipa in filmul inspirat din viata aviatoarei Amelia Earhart.

  Intr-o perioada in care femeile abia obtinusera dreptul de a vota, iar meseria de pilot era considerata foarte periculoasa chiar si pentru barbati, o femeie a indraznit sa spulbere toate prejudecatile si sa intre in istorie.
  Manata de o curiozitate imensa fata de tot ceea ce i-ar putea oferi viata, Amelia a depasit toate obstacolele si a devenit prima femeie pilot care a traversat singura Atlanticul cu avionul. Insa viata ei nu s-a rezumat numai la avioane: a scris articole in numeroase publicatii, a fost designer vestimentar si a sustinut drepturile femeilor.

  Succesul de care s-a bucurat si felul in care a ajuns cunoscuta pe intregul continent american s-au datorat casniciei tumultoase cu editorul George Putnam (Richard Gere). Uniti de ambitii comune, admiratie unul fata de celalalt si o dragoste puternica, Amelia si George au fost nedespartiti chiar daca, la un moment dat, ea a avut o aventura pasionala cu Gene Vidal (Ewan McGregor).

  Dupa ce devine prima femeie care piloteaza un avion deasupra Atlanticului, Amelia isi atrage admiratia tuturor femeilor americane. Pana si Prima Doamna a Americii, Eleanor Roosevelt (Cherry Jones), ii cere ajutorul si o felicita pentru ambitia si curajul de care a dat dovada.

  Cariera acestei senzationale femei va lua sfarsit in 1973, odata cu disparitia misterioasa in timpul celei mai curajoase aventuri din viata ei. La doar 40 de ani, Amelia incearca, de una singura, sa zboare in jurul lumii, convinsa ca asa va deveni cea mai cunoscuta femeie a momentului. Si a avut dreptate.

  Actrita Hilary Swank, detinatoare a doua premii Oscar, intruchipeaza aceasta figura legendara a Americii. Un film despre o vizionara, despre o luptatoare, despre o legenda.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Amelia
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Comentarii la Amelia

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail