Acasa

 • Bollywood Classics Acasa la Bollywood Classics

  Acasa

  Acasa » Marti, 09 octombrie 2018, 16:30

  (Home) 97 minute, color titrat franceza film de drama

  Recomanda Acasa

  actori Acasa :
  monteur Acasa : Nelly Quettier Susana Rossberg Francois Gedigier
  regizor Acasa : Ursula Meier
  operator Acasa : Agnes Godard
  producator Acasa : Denis Freyd Elena Tatti
  scenarist Acasa : Antoine Jaccoud Olivier Lorelle Ursula Meier Gilles Taurand Raphaelle Valbrune

  Vikas, fiul unui avocat de succes, încalcă angajamentele de căsătorie făcute de tatăl său și se însoară cu iubita lui Aarti. Mai târziu, reîntors cu soția acasă la tatăl văduv, Vikas e martorul unui incident ce-l va marca pe viață.

  Filmul este imaginea inversata a unui roadmovie. E multa "miscare", dar nu calatoreste nimeni niciunde. Viata personajelor se desfasoara nu pe sosea, ci pe marginea ei. Legaturile intime dintre personaje sunt accentuate de autostrada, aceasta devine ecranul pe care fiecare isi proiecteaza nevrozele. O poveste contemporana despre familie, despre izolarea care se transforma in nebunie, dar si o oglinda a acestei lumi - violenta, agresiva si poluata.

  In mijlocul unui tinut linistit si pustiu se intinde o autostrada dezafectata. Pe marginea ei, la doar cativa metri de parapet se afla, izolata, o casa cu gradina. In aceasta casa traieste o familie care incearca sa salveze aparentele unei vieti normale, atunci cand lucrarile se reiau si autostrada este repusa in functiune.


  Ursula Meier s-a nascut in 1971 la Besancon, are nationalitate franco-elvetiana, a studiat regia la Institut des Arts de Diffusion (IAD) in Belgia si a fost, la cateva filme, asistenta lui Alain Tanner. A realizat mai multe scurtmetraje de fictiune (Tous a table - 2001, Des heures sans sommeil -1999), documentare (Autour de Pinget - 2000, Pas les flics, pas les noirs, pas les blancs - 2001) si o drama pentru Arte (Des epaules solides - 2002). Acasa este debutul ei in lungmetraj de fictiune.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Acasa
« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Comentarii la Acasa

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail