Spartacus

Vrei sa fii notificat prin
E-mail pentru Spartacus?
Aboneaza-te
 • Antena 1 Spartacus la Antena 1

  Spartacus

  Spartacus » Maine, 22 ianuarie 2018, 01:30

  83 minute, color titrat engleza film istoric de aventura

  Recomanda Spartacus

  În anul 72 î.e.n., când Imperiului Roman cucerea lumea, fiecare tarã cuceritã trimitea sclavi catre stãpânii romani. Vândut ca sclav de mic, Spartacus va deveni liderul unei revolte împotriva puternicilor generali si politicieni ai Romei.

  Spartacus (Kirk Douglas) este cumparat de Lentulus Brutus (Peter Ustinov), proprietarul unei scoli de gladiatori. La o vizita a senatorului Marcus Licinus Crassus (Laurence Olivier) la scoala de gladiatori, Spartacus e ales sa lupte pentru distractia invitatilor cu uriasul de culoare Draba. Acesta se revolta si este ucis. Trupul lui va sta exemplu pentru toti ceilalti. Spartacus devine in scurt timp cel mai bun gladiator. Dar lectia lui Draba nu a fost uitata si, la un moment dat, toti se revolta si fug. Din ce in ce mai multi oameni, servitori, sclavi sau oameni liberi li se alatura.

  Bine antrenati, ei par de neoprit. Insa drumul lor spre sud, spre salvarea cu vase peste mari e brusc imposibil din cauza tradarii. Prinsi acum pe uscat, ei trebuie sa lupte cu foarte bine organizatele legiuni romane trimise pe urmele lor. Comandantul lor este Crassus.

  Cu disperare, pe masura ce trece timpul si fortele lor sunt tot mai mici, oamenii din tabara lui Spartacus continua sa lupte. Cand sunt prinsi, sunt crucificati de-a lungul Viei Apia.

  Crassus decide ca Spartacus sa lupte pentru ultima oara chiar cu tanarul sau apropiat, Antonius. Spartacus va fi ultimul crucificat. Dar Varinia, sclava care i-a devenirt sotie, dupa ce naste pe campul de lupta, vine cu pruncul sa-si ia ramas-bun. Cu ajutorul descurcaretului Lentulus Brutus, copilul si ea au acte de oameni liberi.

  Peplum impresionant si clasic, film realizat in 167 de zile, cu peste 10.000 de figuranti, cu un buget urias pentru anii '60 - 12 milioane de dolari - sta inca in picioare datorita suflului epic si jocului celor mai carismatici actori din vechiul Hollywood. Multe scene antologice, dintre care mult citata "I Am Spartacus!".

  Citeste descrierea pe scurt pentru Spartacus
« Emisiunea anterioara
Intuneric total
Emisiunea urmatoare »
Cavalerul negru

Comentarii la Spartacus

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail