Producatorii

Vrei sa fii notificat prin
E-mail pentru Producatorii?
Aboneaza-te
 • Hbo Producatorii la Hbo

  Producatorii

  Producatorii » Sambata, 30 iunie 2018, 14:10

  (The Producers) 134 minute, color titrat engleza comedie muzicala

  Recomanda Producatorii

  New York, 1959. Max Bialystock a fost pe vremuri regele Broadway-ului, dar acum toate spectacolele sale se termina dupa prima reprezentatie. Lucrurile se schimba cand este vizitat de contabilul nevrotic Leo Bloom.

  Doi producatori se decid sa spele niste bani si sa-si umple astfel buzunarele punand in scena un spectacol prost, cu distributie crunta. Aleg cea mai odioasa idee, "Primavara lui Hitler", a unui autor neonazist. Totul pare perfect, cronicile nu au cum sa fie decat dezastruoase. Insa cele doua milioane de la toate batranelele bogate, vedeta masculina accidentata si inlocuita cu un personaj gay ce il joaca pe Hitler cu miscari ondulate, inalta actrita suedeza, frumoasa de pica, cu entuziasmul ei contagios, corpul de balet se misca toate atat de bine incat - vai - spectacolul este un succes rasunator. Unul e inchis pentru frauda, altul fuge la Rio cu suedeza, dar se intoarce pentru a fi alaturi de partenerul sau, singurul prieten pe care l-a avut. Bineinteles, merg amandoi sa-si ispaseasca pedeapsa la Sing Sing. Revenind apoi, vor realiza un musical cu subiect cunoscut, despre viata din inchisoare, cu egal succes. Happy, happy-end.

  Filmul este o minunatie. Un vartej de gaguri, de cantece, de cuvinte si jocuri de cuvinte cu glume de un umor evreiesc de excelenta calitate. Satira politica si la adresa show business-ului. Un omagiu pentru anii de glorie ai cinema-ului, ale inceputurilor, musicalurile cu pene si fete sunt reformate cu dansatori in uniforme naziste. Scena antologica in istoria music-hall-ului din "Chorus Line", cu toti dansatorii pe scena, pe randuri, multiplicati de oglinda din spatele scenei este acum valorificata de soldati nazisti ce fac cu ochiul sagalnic in timp ce marsuluiesc cu drag. Spectacolul aminteste de cel din filmul romanesc "Actorul si salbaticii", caci rasul mai ingheata in fata istoriei.
  Si apoi este Uma Thurman. Solara, stralucitoare, amintind de Ginger Rogers si Marlene Dietrich, cantand si dansand cum n-a mai facut niciodata pana acum. Delicioasa.
  Nota Bene! Va rog sa nu va grabiti sa plecati. Aveti rabdare si stati pana se termina genericul final, caci dupa el apare insusi maestrul Mel Brooks, inca in forma.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Producatorii
« Emisiunea anterioara
Planeta Maimuţelor: Războiul
Emisiunea urmatoare »
Domnișoara Sloane

Comentarii la Producatorii

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail