Minti periculoase

Oferte de vacanta?
Vrei sa fii notificat prin
E-mail pentru Minti periculoase?
Aboneaza-te
 • Prima Tv Minti periculoase la Prima Tv

  Minti periculoase

  Minti periculoase » Vineri, 05 decembrie 2014, 03:00

  (Dangerous Minds) 99 minute, color titrat engleza film de drama

  Recomanda Minti periculoase

  Film inspirat dintr-un caz real. Louanne este ofiter de marina, dar ea isi dorise totdeauna sa devina profesoara de engleza. Cand un liceu din nordul Californiei o solicita, Louanne crede ca, in sfarsit, dorinta i s-a indeplinit. La scoala este intampinata insa de un grup de elevi rebeli si neprietenosi, pe care, treptat, cu metode neobisnuite, reuseste sa si-i apropie si sa le trezeasca interesul pentru studiu. Ilustratia muzicala a filmului este semnata de Bob Dylan, Dylan Thomas si Coolio.

  Film inspirat de o poveste adevarata, despre o femeie care isi abandoneaza cariera de ofiter de marina pentru a-si implini visul de a deveni profesoara de engleza. Dar in liceul din nordul Californiei unde alege sa-si depuna cererea pentru preparator, viata de elev nu e deloc usoara si nici cea de pedagog. Asa ca, pentru a-i educa pe adolescentii rebeli si refractari pe care ii are la clasa, tanara profesoara va incalca regulile si va impune altele noi. Nu desconsidera nici o metoda care i-ar putea face sa invete, dar cel mai important e ca reuseste sa le insufle increderea in sine, in calitatile si in potentialul lor.

  Lou Ann Johnson a scris un roman despre aceasta experienta a ei, "My Posse Don't Do Homework", care a stat la baza scenariului.

  Bob Dylan, Dylan Thomas si Coolio (a carui piesa "Gangsta' Paradise", in afara de enormul succes pe care l-a avut inca de la lansare si independent de film, contine in cele cateva versuri tema principala a filmului) sunt numele cheie in aceasta poveste despre moarte, viata si lectiile pe care unii dintre noi le invata platind pretul suprem...

  Fara sa fie original (ideea profesorului bun care reuseste sa faca ordine intr-o scoala cu elevi din ghetou si sa ii si ajute sa se descurce in viitor a fost folosita pentru prima oara in splendidul, proaspatul inca film din 1967, "Domnului profesor, cu dragoste" cu Sidney Poitier), filmul are scene de forta si este credibil, reusind sa nu fie tezist.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Minti periculoase
« Emisiunea anterioara
Walker, politist texan
Emisiunea urmatoare »
Danni Lowinski

Comentarii la Minti periculoase

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail