Maria Montessori, o viata pentru copii

Vrei sa fii notificat prin
E-mail pentru Maria Montessori, o viata pentru copii?
Aboneaza-te
 • Film Cafe Maria Montessori, o viata pentru copii la Film Cafe

  Maria Montessori, o viata pentru copii

  Maria Montessori, o viata pentru copii » Duminica, 22 iunie 2014, 03:05

  (Maria Montessori: una vita per i bambini) 200 minute, italiana drama biografica

  Recomanda Maria Montessori, o viata pentru copii

  Acest film biografic prezintă viaţa unuia dintre cei mai mari pedagogi italieni, fondatoarea unei metode de învăţământ moderne, care îi poartă numele: Maria Montessori. Cariera ei începe la Şcoala de Medicină din Roma, fiind prima femeie care a fost admisă la această prestigioasă instituţie. În timpul facultăţii este atrasă de psihologia copiilor şi îl cunoaşte pe tânărul şi eminentul profesor, Giuseppe Montesano. Împreună cu acesta lucrează la un proiect care ajută copiii retardaţi şi abandonaţi. Între cei doi se dezvoltă o poveste de dragoste care se sfârşeşte dramatic, el părăsind-o atunci când rămâne însărcinată.Maria pune din ce în ce mai multă pasiune în lucrul cu copiii şi fondează o instituţie nouă de învăţământ, Casa Copiilor. Acolo îşi pune în aplicare metodele revoluţionare, care se bazează nu pe pedepsirea copiilor atunci când greşesc ci insistă pe dezvoltarea calităţilor fiecăruia dintre ei. Ideile ei se răspândesc în toată lumea, dar în Italia regimul fascist nu vede cu ochi foarte buni teoriile ei.Maria Montessori a fost o personalitate copleşitoare în domeniul educaţiei, metodologia ei în lucrul cu copiii dând naştere unui curent care s-a răspândit în toată lumea. A fost propusă de 3 ori la Premiul Nobel pentru Pace şi a fost decorată cu Crucea Legiunii de Onoare Franceze.

  Acest film biografic prezinta viata unuia din cei mari pedagogi italieni, fondatoarea unei metode de invatamant moderne, care ii poarta numele: Maria Montessori. Cariera ei incepe la Scoala de Medicina din Roma, fiind prima femeie care a fost admisa la aceasta prestigioasa institutie. In timpul facultatii este atrasa de psihologia copiilor si il cunoaste pe tanarul si eminentul profesor, Giuseppe Montesano. Impreuna cu acesta lucreaza la un proiect care ajuta copiii retardati si abandonati. Intre cei doi se dezvolta o poveste de dragoste care se sfarseste dramatic, el parasind-o atunci cand ramane insarcinata.
  Maria pune din ce in ce mai multa pasiune in lucrul cu copiii si fondeaza o institutie noua de invatamant, Casa Copiilor. Acolo isi pune in aplicare metodele revolutionare, care se bazeaza nu pe pedepsirea copiilor atunci cand gresesc ci insista pe dezvoltarea calitatilor fiecaruia dintre ei. Ideile ei se raspandesc in toata lumea, dar in Italia regimul fascist nu vede cu ochi foarte buni teoriile ei...
  Maria Montessori a fost o personalitate coplesitoare in domeniul educatiei, metodologia ei in lucrul cu copiii dand nastere unui curent care s-a raspandit in toata lumea. A fost propusa de 3 ori la Premiul Nobel pentru Pace si a fost decorata cu Crucea Legiunii de Onoare Franceze.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Maria Montessori, o viata pentru copii
« Emisiunea anterioara
Film Cafe Stars
Emisiunea urmatoare »
Film Cafe Stars
Oferte de vacanta?

Comentarii la Maria Montessori, o viata pentru copii

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail