Malena

Vrei sa fii notificat prin
E-mail pentru Malena?
Aboneaza-te
 • Tv1000 Malena la Tv1000

  Malena

  Malena » Marti, 30 ianuarie 2018, 02:30

  106 minute, color titrat italiana drama romantica

  Recomanda Malena

  actori Malena : Monica Bellucci, Giuseppe Sulfaro, Luciano Federico, Matilde Piana, Pietro Notarianni, Gaetano Aronica
  compozitor Malena : Ennio Morricone
  costume Malena : Maurizio Millenotti
  monteur Malena : Massimo Quaglia
  producator executiv Malena : Bob Weinstein, Fabrizio Lombardo, Teresa Moneo, Mario Spedaletti, Harvey Weinstein
  operator Malena : Koltai Lajos
  director de imagine Malena : Francesco Frigeri
  producator Malena : Carlo Bernasconi
  scenarist Malena : Giuseppe Tornatore, Luciano Vincenzoni

  Malena este cea mai frumoasa femeie din Castelcuto, un satuc din insorita Sicilie. Ea a venit de curand aici, si cum sotul ei este plecat in razboi, orice pas pe care il face prin sat este urmarit cu ochi pofticiosi de barbati si cu invidie de femei.

  Malena e cea mai frumoasa femeie din Castelcuto si obiectul fanteziei intregii suflari masculine din acest linistit satuc sicilian. Aparitia ei provoaca murmurele adolescentilor intaratati, care o urmaresc pretutindeni cu bicicletele, si barbatilor cu priviri pofticioase: un extaz general intrerupt doar de tacerea ostila a femeilor fierte de invidie. In 1940 insa viata din Castelcuto nu e tulburata doar de mersul languros al superbei Malena, ci si de intrarea Italiei in razboi. Printre cei trimisi pe front se numara si sotul ei, iar in scurta vreme Malena devine marul discordiei in sat. Intregul sat a hotarat ca Malena e prea frumoasa pentru a ramane fidela sotului ei, asa ca toata lumea incepe sa participe frenetic la defaimarea ei.

  Circul respectabilitatii ultragiate jucat de sateni - si care are pana la urma o consecinta tragica asupra acestei femei - il vedem prin ochii unui baiat de 12 ani, Renato Amoroso, care o urmareste pe Malena pitit prin copaci, pedaland cu disperare pe strazi si continuand cu reverii cinematografice in care e eroul care o salveaza de pericole. Odata cu vestea ca sotul ei a murit, ostilitatea care clocotea sub pojghita decentei izbucneste fatis. Sub false acuzatii, Malena ramane fara slujba, e renegata de tatal ei si pierde orice speranta de a-si castiga existenta intr-o comunitate in care nici un barbat nu indrazneste sa ii dea de lucru si nici o femeie nu o accepta in preajma.

  Malena se hotaraste sa-i sfideze pe oamenii din Castelcuto si, pentru a nu muri de foame, devine exact ce fusese acuzata ca este: o stricata. Cu o noua tunsoare si o culoare de par provocatoare, Malena apare in "centru" afisandu-si ostentativ senzualitatea. Dar in ciuda sperantelor din ochii sicilienilor, Malena se razbuna alegandu-i pe nemti.

  In ziua in care nemtii se retrag din sat, Malena e tarata si batuta de femei in piata publica, in timp ce barbatii privesc scena cu lasitate si secreta multumire.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Malena
« Emisiunea anterioara
Crimele din Boston
Emisiunea urmatoare »
Răzbunarea unui hoț

Comentarii la Malena

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail