Iubire persana

Vrei sa fii notificat prin
E-mail pentru Iubire persana?
Aboneaza-te
 • Cinemax 2 Iubire persana la Cinemax 2

  Iubire persana

  Iubire persana » Marti, 18 martie 2014, 07:00

  (Poulet aux prunes) 93 minute, color franceza comedie romantica

  Recomanda Iubire persana

  Cu magia din "Amelie", regizorii succesului international "Persepolis" prezinta o noua poveste de dragoste: Teheran, anul 1958. De cand indragita vioara a lui Nasser Ali Khan, cel mai renumit violonist, este distrusa, acesta pierde gustul vietii.
  Incapabil sa mai gaseasca o alta vioara pentru a o inlocui, el decide sa se aseze in pat si sa astepte moartea. In asteptarea ei, aluneca in reverii, in acelasi timp melancolice, fericite si pline de umor.

  Pe masura ce fragmentele din captivanta lui poveste se unesc, descoperim marele lui secret: o extraordinara poveste de dragoste care i-a alimentat geniul si muzica.

  "Era timpul sa sarbatorim iubirea si omul si sa le punem in centrul a tot ce exista. E extraordinar sa faci un film in Germania, cu actiunea care are loc in Iran, cu Isabella care e italianca, cu Maria, care e portugheza, cu Golfshifteh care e iraniana, cu Rona care e romanca, cu Serge Avedikian care e de origine armeana, cu Jamel, ai carui parinti sunt marocani, cu Mathieu, cu Chiara... si la final sa fie un film frantuzesc!" a declarat Marjane Satrapi.

  Filmul s-a aflat in competitie la Festivalul de Film de la Venetia.

  Marjane Satrapi s-a nascut in 1969. A crescut in Teheran unde a urmat cursurile Liceului francez. Apoi a studiat la Viena si s-a mutat in Franta in 1994. La Paris, prin intermediul unor colegi scriitori de benzi desenate, a ajuns la Atelier des Vosges, un studio de artisti unde se strangeau marii scriitori de benzi desenate ai momentului. In primul sau roman de benzi desenate, Persepolis 1, Marjane povesteste primii 10 ani ai vietii sale pana la rasturnarea regimului sahului si inceputul razboiului dintre Irak si Iran. In Persepolis, publicat in octombrie 2001, a descris razboiul dintre Irak si Iran si adolescenta sa pana a plecat la Viena la varsta de paisprezece ani. In Persepolis 2, a descris exilul in Austria si intoarcerea in Iran.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Iubire persana
« Emisiunea anterioara
Atletul
Emisiunea urmatoare »
Alaturi de Grace

Comentarii la Iubire persana

Logheaza-te pe contul tau de Facebook si posteaza mult mai simplu.

Nu exista comentarii pentru Iubire persana. Adauga un comentariu pentru Iubire persana!