Gangster american

Vrei sa fii notificat prin
E-mail pentru Gangster american?
Aboneaza-te
 • Axn Gangster american la Axn

  Gangster american

  Gangster american » Marti, 13 februarie 2018, 01:30

  (American Gangster) 157 minute, color engleza film politist

  Recomanda Gangster american

  Detectivul Richie Roberts trebuie să cureţe străzile New York-ului de traficanţii de droguri. Cel mai important adversar al lui se dovedeşte a fi Frank Lucas, cel mai mare traficant din Harlem, care a transformat contrabanda cu heroină într-o artă.

  Filmul este povestea unui superstar mai neobisnuit al anilor '70. Coruptia paralizeaza politia, tributul pentru razboiul din Vietnam impovareaza societatea americana, iar soldatii se intorc de pe front fie in cutii de lemn, fie dependenti de opium. Cu concursul politiei "binevoitoare", Mafia lanseaza pe piata drogurilor mii de kilograme, care ajung in venele narcomanilor. Platita regeste, justitia inchide si ea ochii la afacerile cu prafuri.
  Frank Lucas (Denzel Washington), un negru din Harlem, da insa jocul peste cap: moartea sefului sau ii deschide o poarta spre inima imperiului alb, el construindu-si propria sa poveste de succces. "Corect", cu un simt al eticii stradale, el lanseaza pe piata un drog mai pur si la un pret mai scazut, devenind noul superstar al orasului.
  Politistul Richie Roberts (Crowe) simte ca afacerea incepe sa scape din mainile Mafiei, si ca un om de culoare domina scena narcoticelor.
  Politistul si infractorul, de o parte sau alta a legii, sunt dominati de un cod al onoarei, iar destinele lor se intretaie pana la a-i pune fata in fata intr-o confruntare finala, care va antrena schimbari majore in societatea new-yorkeza. Personalitati violente, fiecare cu obsesiile lui, cei doi transforma New York-ul intr-un oras prea mic pentru lupta lor.
  Filmat in New York si Tailanda, pelicula acopera perioada 1968-1974, si marcheaza inceputul sfarsitului parteneriatului lege-faradelege, paradoxal apeland la doi inamici, deveniti aliati in lupta pentru reinstaurarea legii.

  Film distribuit de Ro Image.

  Citeste descrierea pe scurt pentru Gangster american
« Emisiunea anterioara
Total Recall: Memorie programata
Emisiunea urmatoare »
Lumea uimitorului Om-Paianjen

Comentarii la Gangster american

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail