2012

Nota IMDB5.8/10

  • Film + 2012 la Film + - difuzare miercuri, 27 martie

    2012

    2012 » Miercuri, 27 martie 2024, 18:50

    158 minute, color titrat engleza film-catastrofa

    actori 2012 : Chiwetel Ejiofor John Cusack Thandie Newton Amanda Peet Oliver Platt Danny Glover Woody Harrelson George Segal Jimi Mistry
    compozitor 2012 : Harald Kloser Thomas Wanker
    monteur 2012 : Peter S. Elliot David Brenner
    regizor 2012 : Roland Emmerich
    operator 2012 : Dean Semler
    producator 2012 : Roland Emmerich Harald Kloser Larry J. Franco
    scenarist 2012 : Roland Emmerich Harald Kloser

    Un scriitor de romane SF află ceea ce guvernul SUA ştie de câţiva ani de zile: că scoarţa terestră va fi distrusă din cauza unor colosale explozii solare, lucru prevestit de calendarul mayaş, care considera că lumea se va sfârşi în anul 2012.

    Cu secole in urma, mayasii ne-au lasat calendarul lor, care ajungea la final in anul din titlu. De atunci, astrologii au aflat si ei despre apocalipsa, numerologii au creat modele numerice care o prezic, geologii afirma ca Pamantul si-a trait deja viata sa de corp ceresc, oamenii de stiinta nu pot nega nici ei cataclismul de proportii epopeice care ar fi putut sa urmeze a avea loc pe pamant in anul 2012. O profetie ce a pornit de la mayasi este acum pe larg consemnata, discutata, disecata si examinata.

    Primul caruia i-a venit ideea cu privire la anul 2012 a fost scriitorul /producatorul /compozitorul Harald Kloser, co-scriitor al scenariului alaturi de Roland Emmerich. "Fiecare civilizatie de pe Pamant are un mit al potopului, al dezastrului apocaliptic" mentioneaza Kloser. "Lucrurile merg rau, societatea nu mai functioneaza, iar planeta trebuie sa o ia de la capat. Unor oameni li se da o a doua sansa de a incepe o noua cultura, o noua societate, o noua civilizatie."

    Ideea s-a cristalizat atunci cand Kloser si Emmerich au descoperit acest reper necesar pentru a-si broda pe el povestea lor contemporana privind sfarsitul. Calendarul mayas ajunge pana la sfarsitul celui de-al 13-lea ciclu al sau, pe 21 decembrie 2012 - dupa aceasta data nu mai urmeaza nimic. Acest lucru, fireste, conduce la intrebarea - daca acest calendar nu mai continua, ce va urma? "Veti gasi milioane de oameni, din toate sferele societatii, care cred ca in 2012 se va produce un fel de schimbare in societate sau o schimbare in ceea ce priveste spiritul," afirma Kloser. Anvergura si varietatea teoriilor le-au oferit lui Emmerich si Kloser idei din care sa se inspire atunci cand s-au apucat sa redacteze scenariul.

    John Cusack interpreteaza rolul principal al lui Jackson Curtis, un scriitor al carui devotament fata de romanul sau esuat-dar-potential-genial i-a distrus casnicia, lasandu-i familia intr-o stare de instabilitate.

    Citeste descrierea pe scurt pentru 2012

Trailere 2012

« Emisiunea anterioara
Emisiunea urmatoare »

Aboneaza-te la recomandarile tv

Click pentru a introduce adresa de e-mail

Program tv pe categorii

Programe TV manele

Programe TV straine

Programe TV stiri

Programe TV sport

Programe TV adulti

Programe TV filme

Programe TV muzica

Programe TV documentare

Programe TV romanesti

Programe TV pentru copii